Zondag – Jazz & Swing « TERUG

Podiumprogramma zondag 8 juli 

Elke dag heeft een thema tijdens Cuinair Zoetermeer 2018. De zondag is een supermuzikale jazz-dag mét swing- én springgarantie.

13:00-14:15 Fascinating Jazz Quintet

Een meer Zoetermeerse start van deze zondag vol Jazz en Swing kun je je niet voorstellen: Fascinating Jazz Quintet is de vaste formatie van Jazz-promotor Gerhard ten Hoopen – contrabas. Overige bezetting: Ronald van Driel – hammond, Quirijn Vos – trompet, Wim Ninaber – altsax, Maurice Ligthart – drums.

14:45-16:00 The Electrophonics

De swingtrain van The Electrophonics dendert het ene na het andere station binnen, en hoe… Vol overtuiging en overgave stonden deze mannen reeds op menig groot podium. The Electrophonics is een van Nederlands beste swing-jump-r&b bands in retro style, met een vette knipoog naar de jaren 50.

16:00-19:00 Akoestische Street Parade

The French Connection Dixieland Band
In 2015 spontaan ontstaan tijdens de Frankrijk-tournee van het Dutch Symponic Wind Orchestra. Een uitzonderlijke samenstelling van 4 topmusici, met op trombone Ruud Welle, op bas Hans Koppes, op banjo/gitaar Rick Kostelijck en Peter Habraken op klarinet. Standards uit de oude stijl met een anachronistisch uitstapje naar moderner repertoire.

Triootje Kiers
De sympathieke blonde saxofoonreus Wouter Kiers en zijn muzikale kompanen spelen op akoestische wijze alles waar zij, en niet in de laatste plaats het publiek, op dát moment zin in hebben. Géén stopcontacten of setlists, maar instrumenten uit de koffer en gaan!

Delfts Jazz Trio
Wim Ninaber is allang geen onbekende meer in de Nederlandse jazz-scene. Hij bespeelt, naast de altsax, momenteel veel de ‘sopraninosax’. Erwin Beijersbergen weet als geen ander een sfeer op te pikken of juist te sturen en dit te vertalen op zijn instrument, de gitaar. Daniël van Huffelen speelt zowel gitaar, toetsen als bas in verschillende bands.

Piece of Cake
Een culinaire verrassing! De koks hebben even vrij genomen van de keuken om samen met de obers, als dixielandband, een glimlach op het gezicht van jong en oud te toveren.

19:00-21:15 Tiny Little Big Band

Deze professionele 5-mans formatie laat de bruisende Bigbandtijden van weleer herleven, dankzij hun unieke sound en de onstuimige energie waarmee het oud, nieuw én eigen repertoire ten gehore brengt. Het orkest is regelmatig te beluisteren op de radio en juist op festivals weten zij steevast steeds weer een feestje te bouwen (o.a. North Sea Jazzfestival, The Hague Jazz en Jazzfestival Amersfoort).

21:45-23:00 jeWelste (100% spring-garantie!)

jeWelste is typisch zo’n band waar je nooit genoeg van krijgt. Met een niet aflatende energie dendert deze band, met hierin een flink aantal Zoetermeerse muzikanten, al bijna 15 jaar over ’s lands podia. Geweldige nummers van de 70s tot nu, van Bohemian Rhapsody tot Sex on Fire. De mannen van jeWelste schuwen niets. Fantastisch uitgevoerd, superenthousiast en altijd 100% springgarantie!