top of page
CUlinair Zoetermeer terras 2022

Bodega Norton

Bodega Norton behoort al vele jaren tot één van de beste wijnproducenten ter wereld.
 

Al meer dan 20 jaar zijn de mooiste wijnen van Bodega Norton verkrijgbaar in Nederland zowel in de Horeca als bij Albert Heijn. Sinds 2006 is Bodega Norton sponsor en naamgever van het culinaire festival.


Ook tijdens deze editie van Bodega Norton Culinair Zoetermeer kun je weer genieten van heerlijk culinaire gerechten en de prachtige wijnen van Bodega Norton! 

Schermopname (35).png

''Zuid-Amerikaanse top wijn''

Om topwijnen te kunnen maken, moet alles kloppen: de wijngaarden, het klimaat, de wijnmakers en de apparatuur. Bij Bodega Norton kloppen al deze details en is kwaliteit het toverwoord. De vele hoge scores en onderscheidingen zijn een bekroning op het werk van de mensen van Bodega Norton.

Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. Dé wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi hij maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo is hij onlangs uitgeroepen tot een van de 'Zuid-Amerikaanse top 10-wijnmakers'.

Davis Bonomi Bodega Norton Culinair Zoetermeer

Meer over...
Bodega Norton

Historie & Oprichting
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley. In 1989 wisselde de bodega van eigenaar. Oostenrijks zakenman Gernot Langes Swarovski zag tijdens een reis door Argentinië de mogelijkheden van het wijngebied en werd de nieuwe trotse eigenaar. Zijn doel? Het maken van wijn die over de hele wereld door zijn kwaliteit wordt herkend en geroemd.

Bodega Norton staat voor kwaliteit

Gernot Langes Swarovski, telg van de beroemde kristalfamilie, staat garant voor de kwaliteit van alle wijnen van Bodega Norton. Dit heeft hij onder andere bereikt door flink te investeren in het bedrijf en door traditie, innovatie en duurzaamheid te combineren. Swarovski heeft door zijn investeringen en inzichten een van de modernste en technisch meest geavanceerde wijndomeinen ter wereld gerealiseerd. Uiteraard heeft hij dit bereikt samen met zijn team bestaande uit ervaren wijnmakers, mensen met passie voor het vak wijn maken.

Het wijngebied van Mendoza
De bodega en de wijngaarden van Bodega Norton liggen op 30 minuten rijden van de stad Mendoza in het wijngebied Luján de Cujo. Dit wijngebied ligt op een gemiddelde hoogte van 900 meter boven zeeniveau, heeft een rotsachtige bodem en kent een mild klimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Voor de irrigatie van de wijngaarden wordt gebruikgemaakt van grote bassins met kristalhelder smeltwater afkomstig uit het Andesgebergte.

bottom of page